Een teleurstelling en geen aanrader - Customer Support bei TP: Mitarbeiterbewertung

1.0
30. März 2019
Geschäftsprognose

Pros

- Als je jong bent en je wilt graag nieuwe mensen uit verschillende landen ontmoeten die ook wel van een feestje en een drankje houden, dan is dit echt de plek voor jou. - Je komt leuke mensen tegen - Het klimaat is warmer dan in Nederland

Kontras

Waar moet ik beginnen want er is te veel om op te noemen! Als je deze reviews doorloopt, neem ze dan ook serieus voordat je een beslissing neemt om naar Lissabon te komen. Het mooie plaatje wat je voor wordt gehouden wordt tijdens de sollicitatieprocedure is absoluut niet waar! De meeste mensen komen enthousiast aan in Lissabon. Zo ook ik. Het appartement was geregeld en in mijn geval heb ik hiermee nog geluk gehad. Maar het hebben van een goed appartement met een goede kamer was helaas niet voor iedereen. In sommige appartementen wonen 8 mensen of soms meer bij elkaar die dan wel een eigen kamer hebben (er zijn ook kamers voor koppels en het is vaak gehorig dus tel uit je plezier als je daar wat van mee krijgt) en al die mensen moeten dan één keuken delen. Ook zijn lang niet alle woningen in een goede staat, sommigen liggen aan de andere kant van de rivier en dan denk je dat dat leuk is maar als je 45 uur per week op je werk moet zijn dan is dat heen en weer reizen dus ook geen pretje meer. Bovendien moet je daar dan een maandelijkse pas voor openbaar vervoer voor betalen en daar gaat dan bijna 100 euro af van je karige loon. Dan denk je: dan zoek ik toch zelf een plekje? Na een tijdje. Het enige wat je in Lissabon makkelijker kan vinden zijn kamers. Als je wat meer op jezelf wil wonen zijn de huren torenhoog en krijg je ook nog het probleem van of het te moeten betalen van een paar maanden (!) huur vooruit, of je moet toevallig een portugues iemand kennen die voor je garant wil staan en het contract ondertekenen. Dan moet je ook weten dat je hier langer wil wonen want contracten zijn vaak een jaar of langer. Het is logisch aangezien de huurbaas in Portugal weinig beschermd wordt, maar als je niet genoeg geld hebt is het niet te doen om hier iets te huren. Huurprijzen beginnen zo rond de 600 euro per maand en dan naar boven. Je kan het zo gek niet bedenken, ik heb ze zelfs van meer dan 2000 euro per maand gezien. Echt absurd. Dus als je denkt het een jaartje uit te houden in een appartement met huisgenoten van allerlei landen ( en echt er zitten hier mensen tussen die voor wat voor reden uit hun land zijn weggegaan dus allerlei verschillende problemen bij elkaar), dan is het te doen. Wil je hier langer blijven en wat huren? Doe dit dan met minstens 1 persoon samen want anders kun je het van je loon niet betalen. Reken er ook op dat Portugezen liever een Portugees persoon in hun huis hebben en ook mensen van Teleperformance zijn niet goed bekend dus het kan een lange zoektocht worden. Ja, het weer is beter en daar kan je zeker in het begin van genieten. Maar als je 45 uur per week op je werkplek doorbrengt. Dan maak je er toch een stuk minder van mee. Na een tijdje is iedereen ook zo uitgeput van het werk dat er steeds minder gezellige dingen worden gedaan en veel mensen ook willen uitrusten in het weekend. Je zou denken dat achter de telefoon zitten voor een week niet uitputtend is maar dat is een misvatting. Emotioneel put het je absoluut uit en ook de verhoogde stress is een ding bij de meeste projecten. Nadat je je training hebt afgelegd (en je uitbetaald krijgt voor een karig hongerloontje waar je net meer rond komt, als het op tijd wordt uitbetaald) leer je na een paar weken te hebben gewerkt niets meer bij. Dit is in principe kenmerkend van callcenter werk aangezien je je vaak aan bepaalde regels moet houden aan de telefoon en verschillende zinnen moet herhalen zodat je je op een gegeven moment net als iemand achter de kassa voelt die de hele dag moet herhalen of je je bonuskaart bij je hebt. Gezondheid. Nog zo iets. Iedereen in dat bedrijf wordt constant ziek en iedereen steekt elkaar constant aan. Ik heb echt serieus nog nooit zo veel zieke mensen bij elkaar gezien die in een routinematig rondje de één na de ander aanstaken. Als je hier naar de dokter gaat dan is de zorg wel ok. Maar niet geweldig. Dat is misschien nog niet het ergste maar als je ziek bent krijg je in ieder geval niet uitbetaald. Niet voor een dagje in ieder geval. En dan heb je dus de kans dat veel zieke mensen door blijven werken en zo anderen aansteken. Als je wel wat ernstigers hebt qua ziekte, reken er dan maar niet op dat alles zomaar gratis is. Sommige mensen zijn geschrokken van de rekening die ze daarna kregen. En echt, ik overdrijf niet. Als je nooit ziek wordt of een keer een dagje, dan is er geen probleem. Maar heb verwonderlijk veel mensen gezien met de één of andere ernstige bacterie, of hernia, of andere ziekte en die moeten dan soms tijdelijk thuis zitten en krijgen dan zeer weinig uitbetaald van de sociale hulp. Oftewel je kunt er net van eten. Dus ook al heb je een verzekering die je kosten dekt, dan nog krijg je geen volledig loon betaald in Portugal en dat kan best wel eens moeilijk zijn soms. Als je serieus bent met je werk en je dit als ervaring aan je CV wilt toevoegen, dan is dit ook geen aanrader. De hoeveelheid mensen die staan te drinken, bijna elke dag, na het werk, is een toppunt. Ik heb nog nooit zo'n vreemde bedrijfscultuur gezien waar je naast het hoofdgebouw in het centrum gewoon mensen ziet staan drinken en wiet roken. Misschien vinden sommigen dat een pluspunt, maar ik vind het zeer onprofessioneel. Bovendien steken mensen elkaar aan omdat je toch gezellig sociaal mee wilt doen en dan gaan er opeens mensen een stuk vaker drinken dan dat ze normaal gesproken zouden doen. Sociale groepsdruk. Zeer jammer allemaal en ik vind het niet bij een professioneel bedrijf passen dat als beste werkgever in Portugal aangeschreven staat (hoe dat kan, is me ook een raadsel, vriendjespolitiek zal het wel zijn aangezien er binnenin het bedrijf gestimuleerd wordt om te liegen, ook over het presteren van je eigen project en supervisors). Er zijn absoluut hele aardige mensen en mensen die goed hun werk doen binnen het bedrijf, maar dit is meestal wel zolang je je uiterste best doet. Maak je een keer een fout of een fout in hun ogen, dan is er een bedrijfscultuur dat dat even hard tegen je geroepen wordt en je er op wordt afgestraft. Ze kennen blijkbaar geen positieve feedback. Voor vrouwen die zwanger worden, ook geen aanrader! Je mag dan wel volgens de wet naar alle afspraken van de dokter, maar die worden niet uitbetaald. En telkens moet je hier een papiertje van halen waarin je je weggebleven uren 'justified'. Maar dat is een hoop gedoe en veroorzaakt allemaal extra stress. Dit heeft zelf meer met Portugal te maken dan met het bedrijf zelf maar het is niet leuk. Daarnaast, je wordt gewoon uit je appartement geschopt als je op zwangerschapsverlof kan gaan. Dit omdat je dan niet werkt en dus niets voor het bedrijf verdiend en dus ook geen recht hebt op je appartement. Als je dan geen andere woonplek hebt, sta je dus op straat als je nergens hebt om heen te gaan. Geweldig hoor. Echt zo mensvriendelijk allemaal (not). Jij bent een geldmakende machine daar. Goedkoop personeel die 3 keer minder uitbetaald krijgt dan ik eigen land en waar zelf wel hetzelfde van wordt verwacht. Het bedrijf verdient in alle opzichten dik aan al het personeel. Denk maar na, verschillende Nederlandse projecten hebben personeel in Nederland en dan is het loon een stuk hoger terwijl hier maar een 3e wordt betaald voor hetzelfde werk. Het mooie weer is aanlokkelijk hoor, maar na een tijdje, als je helemaal uitgemelkt wordt door je werk, dan weegt het niet meer zoveel op tegen de nadelen. Bovendien wordt er in de sollicitatieprocedure uitgebreid over verschillende cursussen en activiteiten verteld. Die bestaan wel, maar niet alles is toegankelijk (wachtlijst voor Portugese lessen van meer dan een jaar bijvoorbeeld) en voor andere activiteiten hebben sommige mensen niet eens energie meer na een tijdje. Als je dus een tijdje wil feesten en wat zon meepikken maar daarnaast wel hard wilt werken dan kun je hier voor kiezen. Houd wel absoluut opties achter de hand, spaar wat geld en geef het ook niet allemaal uit en schrijf je in geen wijze zomaar uit in Nederland met het idee dat je hier wel langer dan een jaar blijft, want echt, dat weet je van tevoren niet of je dat wel wilt! De meeste mensen willen absoluut niet langer dan een jaar blijven werken voor dit bedrijf en mensen die langer dan 6 maanden halen, dat zijn al lange blijvers. Na 9 maanden zijn de meeste mensen uitgeput en hoor ik alleen maar geklaag. Het bizarre is ook nog dat ze een prijs op hoofden van mensen uit verschillende landen zetten om ze hierheen te halen maar dan doen ze er weinig aan om je hier te laten blijven. Nadat je gesetteld bent behandelen ze je als een nummertje meer of gewoon als een geldmachine die wanneer die niet productief genoeg is, er uitgemikt kan worden wanneer zij dat willen. Om dan vervolgens weer nieuwe mensen binnen te halen voor de volle hoofdprijs. Bizar. Geen aanrader! Behalve als je wanhopig bent en even geen opties hebt.

Mehr Bewertungen zu TP entdecken

5.0
5. Juni 2026
Geschäftsprognose

Pros

Comfortable and friendly environment. Everyone hired in my class have great character, skills and personalities. Management seems great and easy to work with. Help is readily available when needed.

Kontras

Nothing I can think of thats a con

3.0
4. Juni 2026
Geschäftsprognose

Pros

The hiring process was quick and efficient. During onboarding for my initial position, the equipment arrived on time and setup was straightforward. As a seasonal Medicare Sales Agent working through a third-party vendor, I appreciated the opportunity to gain industry experience. While my role was limited due to the seasonal nature of the position, it strengthened my customer service, sales, and communication skills. It increased my interest in pursuing a long-term career in healthcare and insurance.

Kontras

Transitioning to a new role within the company was extremely frustrating. After my seasonal assignment ended, I spent approximately five months attempting to move into another campaign. I accepted a position in December and attended multiple technical checks, but the equipment issues were never resolved. Rather than providing updated equipment, repeated attempts were made to use older equipment that was not functioning properly. Because I was still tied to the pending position, I was unable to apply for other opportunities within the company until the role was officially closed and the equipment returned. After several technical checks went unresolved, I ultimately decided to stop pursuing additional roles with the company.

Bewertungen anzeigen nach: Hilfreich|Sterne|Datum|Alle